Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuwsberichten

 • Vijf studenten L.O. gesteund door Rudy De Bie..

  Op 25 maart 2017 staat het domein Puyenbroeck te Wachtebeke in het kader van ATB en MTB fietsen. Vijf studenten lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen geven die dag een initiatieles offroad fietsen.

  Rudy De Bie en Kevin Van Hoovels

  Veldrit bondscoach Rudy De Bie en Kevin Van Hoovels zullen het gehele verloop scherp in de gaten houden en eventueel bijsturen die dag. Ook voor mountainbikers en veldrijders moeten de coaches in staat worden gesteld om zowel de jonge als oudere deelnemers de juiste instructies mee te geven in de vooral technische vaardigheden.

  Programma

  Vanaf 9 tot 13 uur kun je jouw fietsvaardigheid en techniek aanscherpen onder begeleiding van ervaren gediplomeerde coaches, waar er ruimte is om jezelf uit te leven op een pittig parcours. Na de lunch is er een heus evenement, waar de ervaren rotten zich 2 uur lang kunnen uitleven, door zoveel mogelijk rondjes te rijden op het ATB parcours. Er wordt gefiets in een team van 3, waar telkens 2 van de 3 kunnen genieten van de actie van anderen.

  Meer info: Klik hier
  Geplaatst door mghak op 24 maart 2017 om 00u00
 • MTB-You & Bomberbike Quiz

  Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen
  Een uitdagend en afwisselend parcours vol actie en fun. Je rijdt dwars door de oude mijngebouwen en de funderingen. Tijdens dit parcours, inclusief mist en een lightshow, ga je de uitdaging aan met tal van obstakels:
  schuimbad waterval boomstammen afwisselende ondergronden slalom whipwhap mijnterril met pittige klim en spectaculaire afdaling ...
  Elke ronde doe je meer dan 100 positieve hoogtemeters onder leiding van de stevige beats van onze DJ's. Daarnaast kan je ook genieten van de optredens van onder andere een percussieband, koperblazers, … !
  *WAT KAN JE WINNEN
  - 2 VIP arrangementen ( snorkelen in Todi-duikcentrum, warm-koud buffet met versnapering en inclusief dranken + helikoptervlucht  ) - Of één van de 5 gratis deelnames.
  Meer info: http://www.bomberbike.be
  Een uitdagend en afwisselend parcours vol actie en fun. Je rijdt dwars door de oude mijngebouwen en de funderingen. Tijdens dit parcours, inclusief mist en een lightshow, ga je de uitdaging aan met tal van obstakels:schuimbad waterval boomstammen afwisselende ondergronden slalom whipwhap mijnterril met pittige klim en spectaculaire afdaling ...

  Elke ronde doe je meer dan 100 positieve hoogtemeters onder leiding van de stevige beats van onze DJ's. Daarnaast kan je ook genieten van de optredens van onder andere een percussieband, koperblazers, … !

  WAT KAN JE WINNEN
  - 2 x VIP arrangement ( snorkelen in Todi-duikcentrum, warm-koud buffet met versnapering en inclusief dranken + helikoptervlucht  )
  - of één van de 5 gratis deelnames.


  Neem deel aan de wedstrijd, klik hier!


  Meer info: http://www.bomberbike.be
  Geplaatst door jackvanlommel op 23 maart 2017 om 00u00
 • Stephan Aerts Kalmthout Classic is back..

  In het weekend van 20 november 2016 werden we geconfronteerd met een westerstorm in de lage landen. Omwille hiervan werd de Stephan Aerts Classic vanauit Kalmthout afgelast. De organisatoren zijn daarna naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe datum in het voorjaar van 2017. Niet zo eenvoudig als het lijkt, want de kalender zat in de omgeving van Kalmthout en de zuidweststreek van Nederland al behoorllijk vol de eerste twee maanden. 

  Broedseizoen Nederland

  Omdat het grootste gedeelte van de toertocht na een aanloop van 8 km wordt verreden in België, en daarna verder op Nederlands grondgebied in Woensdrecht, moest er ook rekening gehouden worden met het broedseizoen in Nederland. Tijdens deze periode mogen er(formeel) in de omgeving van de Zuidwesthoek geen MTB toertochten worden georganiseerd, simpelweg omdat verstoring van het broeden in de fauna en flora wetgeving is vastgelegd. De wetgeving kent vanzelfsprekend uitzonderingsregels, en er is in zorgvuldig overleg met de natuurbeheerders van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, de privé eigenaren en de gemeente Woensdrecht besloten om de tocht op 26 maart 2017 een vergunning te verlenen onder voorwaarden. Het was dus 'tienvoortwaalf' voor deze prachtige toertocht vanuit Kalmthout. Het is de enige toertocht die in Kalmthout start en door het natuurgebied in Woensdrecht komt. Uiteindelijk is in goed overleg gezamelijk besloten dat 26 maart 2017 nog een uitgelezen en natuurlijk de laatste mogelijkheid was om de toertocht doorgang te laten vinden. 

  Meer info: Klik hier 

  MG 

  Geplaatst door mghak op 22 maart 2017 om 00u00
 • Wintelre wederom in teken van Go4Duchenne..

  Kom op 26 maart 2017 naar de Hut in Wintelre(NL) voor onze jaarlijkse MTB Toertocht! Dit jaar ook weer met een 100km GPS tocht! Mail hiervoor jouw gegevens naar info@go4duchenne.nl en ontvang een mail met instructies.

  Go4Duchenne ook in 2017 weer aan de start!

  De voorgaande jaren van Duchenne Heroes waren fantastisch! Dit jaar staan we weer sterk aan de start van Duchenne Heroes 2017. Dus we zijn al begonnen met diverse activiteiten om dit jaar ook weer een groot bedrag binnen te halen. Helpt u ons daarbij?

  Wat is Duchenne?

  Duchenne Spierdystrofie is een erfelijke ziekte die met name voor komt bij jongens. Duchenne breekt spieren langzaam af waardoor kinderen naarmate ze ouder worden zwakker worden. Als peuter zien ouders vaak als eerste dat deze kinderen fysiek niet goed meekomen. Ze vallen vaak, breken veel. Rond hun twaalfde kunnen de jongens vaak niet meer lopen.

  Go4Duchenne

  Ons team bestaat uit fanatieke mountainbikers die zich sportief willen inzetten voor een goed doel. De finish na 700 zware kilometers en het werven van sponsors om onderzoek tegen deze ziekte mogelijk te maken. Onze motivatie? GEWOON DOEN !!

  MG
  Geplaatst door mghak op 21 maart 2017 om 00u00
 • Wielergemeente Woensdrecht..

  Afgelopen week zijn wij op bezoek geweest in de gemeente Woensdrecht. We hebben gesproken met Wethouder Martin Groffen en gemeente woordvoerder Jan Prop.. In het artikel komen verrassende wetenswaardigheden aan de orde.

  Lees het volledige artikel vanaf zondag 19 maart 2017 op www.mtb-you.nl 

  MG

   
  Geplaatst door mghak op 18 maart 2017 om 00u00
 • 32e editie MTB Vriendentocht..

  Sport- en vriendenkring(SVK) uit Oud Heverlee organiseren op 19 maart 2017 hun MTB Vriendentocht. Vanaf de Don Boscolaan 15 te Oud-Heverlee kan er tussen 7:30 en 10.30 uur worden gestart voor 15, 30, 40, 54 en 62 km. 

  Meer info: Klik hier 
  Geplaatst door mghak op 17 maart 2017 om 00u00

Gratis foto's door MTB-You

MTB-You Social & toertochten App

Download de MTB-You Toertochten kalender


Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.

U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!