Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuwsberichten

 • Dikkebus, méér dan enkel maar avonturiers..

  Dikkebus, en de naam zei mij eigenlijk niets, totdat ik besloot om over deze plaats een nieuwsbericht te schrijven, omdat daar zaterdag 25 februari 2017 een toertocht wordt georganiseerd door de Ware Vijver Club Dikkebus. Ik moest even zoeken in Google maps om precies te ontdekken waar deze plaats lag. Als ik nu schrijf 'het ligt ten zuidwesten van Ieper' dan weten de meesten wel waar ze moeten zijn. Ieper heeft vanwege zijn (trieste)oorlogsverleden veel bekendheid verworven, ook bij de Noorderburen.

  Avonturiers

  Wat heeft het te maken met een toertocht? Wel, het eerste wat ik tegenkwam tijdens het googlen naar Dikkebus was een artikel over twee avonturiers die lid zijn van deze wielervereniging. Michel Leuwers en hendrik Vervisch, die als echte avonturiers naar Lourdes fietsten in 2014.

  Slothappening

  De MTB Bergentoertocht van zaterdag 25 februari 2017 is de slothappening Dikkebus. Er zijn vier spectaculaire afstanden die menigeen de benen zal doen verzuren, 28,36,47 en 66 km. Inschrijvingen en starten kan tussen 8 en 14 uur. 

  Bevoorradingen

  Er zijn onderweg voor de 47 en 66 km ook 2 bevoorradingen. Er is een pechdienst, douches en bikewash. Na de rit is er vor ieder een gratis boterha., waar er verder nog lekkere braadworsten te verkrijgen zijn. In de namiddag kun je eventueel de Omloop het Nieuwsblad volgen.

  Meer info: Klik hier 

  MG Hak 
  Geplaatst door mghak op 23 februari 2017 om 00u00
 • Koksijde ook voor aangepaste sporters..

  De 23 editie van de Mountainbike toertocht te Koksijde heeft ook een geasfalteerd aangepast parcours, waar ook bijvoorbeeld handbikers een mooie toertocht kunnen rijden over een afstand van 35 km.

  Uniek parcours

  Het parcours is dit jaar weer uniek te noemen en is uitgezet in de duinen, het bos en over het strand. Er zijn 3 pittige afstanden, 27, 36 en 50 km. Er kan worden gestart tussen 8 en 12 uur. Er is een bewaakte fietsenstalling, bikewash en er zijn ruime douches aanwezig. Het inschrijfgeld is vastgesteld op 5 euro en sporters onder de 16 jaar kunnen gratis deelnemen. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid tot een hapje en drankje achteraf..

  Meer info: Klik hier
  Geplaatst door mghak op 22 februari 2017 om 00u00
 • Mol-Balen wordt op 26 februari door de 'Wezels' veroverd..

  Op 26 februari 2017 vindt de 26e editie plaats van d 'Wezelse MTB Toertocht'.

  Jubileumjaar passé

  In 2016 werd het jubileumjaar afgesloten met 2100 deelnemers aan de toertocht, wat al een hele toer is om te kunnen organiseren voor een vereniging. Het was een mooie editie, maar het was ook hard werken verteld een medewerker ons. Toch kijken we uit naar een leuke 26e edite, en wederom hebben we alles uit de kast gehaald om een prachtig parcours voor te schotelen. Diverse afstanden kunnen worden bedwongen naar ieders vermogen en daar zijn de Wezeltjes heel goed in. Er kan gekozen worden voor 25, 37, 48, 67 en/of 74 km door een prachtige omgeving. Ook in 2017 is er weer aandacht voor de kidstour van een pittige 15 km.

  Hoog gehalte singeltracks

  Het pracours is voor 80% onverhard en heeft een hoog gehalte aan singeltracks. De prachtige natuurgebieden 'De Lommelse Kattenbosserheide'en 'De Most' zullen bij vele mountainbikers respect afdwingen. De slingerende wegjes langs de Nete zorgen voor een afwisseling van de wacht, waarna weer het Kempische landschap voor leuke verrassingen zorgt.

  Fotograaf MTB-You benelux

  Op deze toertocht zal een fotograaf van MTB-You Benelux aanwezig zijn om zoveel mogelijk deelnemers te vereewigen op beeld. De foto's kunnen achteraf gratis worden gedownload in het fotoalbum.
  Geplaatst door mghak op 22 februari 2017 om 00u00
 • Pek en Slik, een garantie voor sfeer..

  De jaarlijkse 'Pek&Slik' ATB toertocht te Essen vindt dit jaar plaats op 12 maart 2017.

  Garantie

  Wie deze ATB toertocht kent en al heeft gereden, weet dat de organisatoren steeds garant staan voor gezelligheid. Niet enkel achteraf, maar ook tijdens de tocht bij de bevoorrading wordt veel gelachen. De afterparty werd vorige editie's steeds voorzien van heerlijke pannenkoeken en allerlei diverse versnaperingen. Bij mooi weer werd er steeds gezellig buiten gegeten en geborrelt. 

  Parcours

  Het parcours is vrij gevarieerd, steekt de landsgrenzen over en verloopt via de Nederlandse Ruchpense heide. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee afstanden, 30 en 45 km. De inschrijving bedraagt 5 euro. 

  Video

  Wie het zich nog kan herinneren, er is twee jaar terug ooit een journalistiek beeldverslag gemaakt van deze toertocht.Onder dit bericht hebben wij voor u deze video ingesloten. 

  Fotograaf

  Op deze toertocht is een fotograaf van MTB-You aanwezig. De foto's kunnen achteraf gratis worden gedownload in het fotoalbum
  Geplaatst door mghak op 21 februari 2017 om 00u00
 • Foto's Ravels-Eel 12-2-17 ONLINE..

  De foto's van de ATB toertocht Ravel-Eel kunnen gratis worden gedownload in het fotoalbum.

  Geplaatst door mghak op 12 februari 2017 om 20u30
 • 18e strandrace en toertocht voor MTB-ers..

  Op 12 februari 2017 vindt de 18e editie van de Strandrace te Rockanje plaats. Voor alle info verwijzen wij u naar deze link.

  Strandtoertocht

  De strandrace is een wedstrijd over 40 km die in verschillende categorieën wordt verreden. Maar daarnaast is er ook een strandtoertocht(recreatierit) van 25 km en voor de liefhebbers van strand en duinen is deze toertocht een uitgelezen kans! De weersvoorspellingen zijn uitstekend waardoor het zand lekker berijdbaar wordt. Voorinschrijving voor zowel de race als de toertocht is mogelijk, en op de dag zelf betaalt u meer.

  Leuke prijzen

  Voor zowel de race als de recreatierit zijn er leuke prijzen te verdienen. De inschrijvingen voor de race van 40 km zijn tussen 8.30 en 10 u. De start van de race is om 10.30 uur. De inschrijvingen voor de toertocht is tussen 9.15 en 10 u. De gezamenlijke start van de recreatierit is om 10.35 uur, 5 minuten na de race wedstrijd.

  Meer info: Klik hier

  Geplaatst door mghak op 10 februari 2017 om 00u00

Gratis foto's door MTB-You

MTB-You Social & toertochten App

Download de MTB-You Toertochten kalender


Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.

U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!