Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Verslag: 'Straf in bergaf' was soms glijden en afzien..

 • Opwijk - Op 29 april 2018 organiseerden 'Straf in Bergaf' de jaarlijkse 'Straf in Bergaf MTB toertocht'. Wie de omgeving van Opwijk een beetje kent, hoeft zich geen zorgen te maken over het parcours. Voor de mountainbiker is er de mogelijkheid tot een geweldig dagdeel mountainbiken in deze prachtige omgeving van Opwijk, en niet te vergeten Affligem. 

  Weersomstandigheden

  De ene buienradar is de andere nog niet, zullen we maar schrijven. Zonder daarbij namen te noemen was het behoorlijk verwarrend. Bij de één werd nog voorspelt dat het deels droog zou blijven in de ochtend, maar de ander sprak dit dan weer tegen. Zodoende dat er waarschijnlijk toch veel liefhebbers, die wat langer in de auto zaten alsnog afreisden naar Opwijk. Al van bij de start vielen de eerste druppels, en stilaan begon ik te beseffen dat de laatste buienradar het goed voor had. Niet langer daarna viel het met bakken uit de hemel. Voor deze organisatie, waarvan we weten dat er altijd kan worden gefietst in perfecte omstandigheden, heel teleurstellend en jammer. Zo veel werk verricht en dat was terug te zien aan de perfecte uitpijling en verzorging onderweg. Ook bij de inschrijvingen was alles keurig geregeld. Zelf denk ik dat dit toch wel veel liefhebbers heeft weerhouden om de mountainbike van stal te halen. 

  Glijden en afzien

  Soms zijn de ogen groter dan de maag, zo je het wil vertalen naar het voedsel, en dat gevoel had ik een beetje vanmorgen. In mijn planning stond de 90 km en met veel goede moed vertrok ik op avontuur. Het natte gevoel, ondanks ik prima kleding aanhad, begon mij al redelijk snel te vervelen. Ik weet dat ze daar straf in bergaf zijn, en dus hebben ze niet echt overdreven. Maar, bij de eerste serieuze afdaling kon ik al kennis maken met de ingewijde grond rondom Affligem. Nee, aan mijn materiaal en mijn stuurvaardigheid heeft het niet gelegen, maar wel de aanhoudende regen en gladde stroken op het parcours. Het werd ook af en toe moeilijk om een heuvel op te kunnen rijden. Een stop onderweg om even de natte kleding los te trekken van mijn lichaam deed mij bijna verzuipen in een plas waarvan ik dacht dat hij redelijk ondiep zou zijn. Eigen schuld, dus dikke bult. Op een gegeven moment ben ik dan ook de 90 km maar uit mijn hoofd gaan zetten en ben bij een splitsing de 55 km gaan volgen. Hoe langzamer ik reed, hoe frisser het ook werd. Dus, ben ik het tempo maar wat gaan opvoeren. Uiteindelijk begon ik na weer een paar glijdpartijen toch behoorlijk af te zien, omdat de nattigheid begon door te dringen op mijn lijf. Ik kon dus niet snel genoeg naar het einde verlangen en overal waar ik kon afsnijden, sneed ik af om zo snel mogelijk verlost te zijn van dit rotweer. Nogmaals, jammer voor deze organisatie, want ze hebben daar een prachtige omgeving. Niets op aan te merken, maar ik wilde zo snel mogen opgedroogd en wel in mijn warme auto weer huiswaarts. De eerste 50 km op weg naar huis kreeg ik nog steeds rillingen, pas toen de verwarming op vol ging begon ik het behaaglijk te krijgen. Onderweg werd het droog en ik besefte nog maar eens hoeveel pech een toertocht organisatie kan hebben. In mijn omgeving(Veel noordelijker) waren de wegen allang weer droog. Volgend jaar een nieuwe kans, maar dan liever 'straf in bergop' en zonder glijdpartijen..

  Hak
  Geplaatst door mghak op 30 april 2018 om 19u16
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.