Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: 25e editie MTB toertocht WTC De Spartaan..

 • Putte - Het is al jaren één van de grote trekpleisters in Woensdrecht, de MTB toertocht van WTC De Spartaan te Putte.

  Belgische wielerlicentie


  Deze toertocht stond jarenlang bekend onder de 'Adri van der Poel classic'. Sinds enkele jaren is hier dus verandering in gekomen. Aan de naam van de toertocht is deze van Jan Janssen(Oud toerwinnaar en reeds lid vanaf het ontstaan WTC de Spartaan) toegevoegd en dus heet deze mountainbike toertocht nu de 'Adri van der Poel/Jan Janssen classic' die start vanuit Nederlands Putte. De historie van WTC De Spartaan ligt weliswaar in Nederlands Putte, maar door de komst van vele Belgische leden is al enkele jaren een Belgische licentie aan de vereniging verbonden. Vele huidige bestuursleden wonen in België, en het secretariaat is dus ook in België(Putte-Kapellen). Vandaar dus de Vlaamse verwarring, maar dit neemt niet weg dat de mountainbike toertocht niet kan worden verreden in Nederland. Sterker nog, de tocht gaat bijna volledig over Nederlands grondgebied, met een kleine uitschieter via 'Stoppelbergen' over een miniem stukje bosgebied wat al jaren in het bezit is van een Brusselse Graaf en zijn erfgenamen die het bos al jarenlang niet meer onderhouden. Het is juist dit stukje bos wat voor vele spectaculaire gedeelten zorgt wat het mountainbiken vanuit natuur oogpunt gezien zo bijzonder maakt.

  Jubileumjaar

  Voor WTC De Spartaan is deze MTB toertocht een echt jubileum jaar en de 25e editie zal dan ook een speciaal tintje meekrijgen. Ivo Maes, tevens eindverantwoordelijke van de MTB toertocht weet het zeker, 'het zal een tocht worden om nooit meer te vergeten'. ... Tot zondag 14 januari 2018!

  Hak

  Geplaatst door mghak op 11 januari 2018 om 00u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.