Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: Dikkebus, méér dan enkel maar avonturiers..

 • Dikkebus, en de naam zei mij eigenlijk niets, totdat ik besloot om over deze plaats een nieuwsbericht te schrijven, omdat daar zaterdag 25 februari 2017 een toertocht wordt georganiseerd door de Ware Vijver Club Dikkebus. Ik moest even zoeken in Google maps om precies te ontdekken waar deze plaats lag. Als ik nu schrijf 'het ligt ten zuidwesten van Ieper' dan weten de meesten wel waar ze moeten zijn. Ieper heeft vanwege zijn (trieste)oorlogsverleden veel bekendheid verworven, ook bij de Noorderburen.

  Avonturiers

  Wat heeft het te maken met een toertocht? Wel, het eerste wat ik tegenkwam tijdens het googlen naar Dikkebus was een artikel over twee avonturiers die lid zijn van deze wielervereniging. Michel Leuwers en Hendrik Vervisch, die als echte avonturiers naar Lourdes fietsten in 2014.

  Slothappening

  De MTB Bergentoertocht van zaterdag 25 februari 2017 is de slothappening Dikkebus. Er zijn vier spectaculaire afstanden die menigeen de benen zal doen verzuren, 28,36,47 en 66 km. Inschrijven en starten kan tussen 8 en 14 uur. 

  Bevoorradingen

  Er zijn onderweg voor de 47 en 66 km ook twee bevoorradingen. Er is een pechdienst, douches en bikewash. Na de rit is er voor ieder een gratis boterham, waar er verder nog lekkere braadworsten te verkrijgen zijn. In de namiddag kun je eventueel de Omloop het Nieuwsblad volgen.

  Meer info: Klik hier 

  MG Hak 
  Geplaatst door mghak op 23 februari 2017 om 00u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.