Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: 'Double Dirt' op de Kluisberg..

 • Kluisbergen - 'Double Dirt' is een sportieve uitdaging met een team van twee deelnemers. 

  Vijf studenten

  Dit evenement is uniek en eenmalig. Het is een studie afstudeerproject van vijf studenten van het Howest Brugge. Daan De Bock, Ruben Deprez, Kjell Vindevogel, Quinten Bruyneel en Jannes Bullen moeten dit concept van A tot Z voorbereiden en afronden zonder enige vorm van een startbudget. Ze moeten het vanaf de opstartfase rooien met 0 euro.

  Uitdaging mountainbikers

  Wie een mountainbiker een beetje kent, weet dat deze MTB sportievelingen ook wel eens graag hardlopen, en daarom is er gekozen om een MTB trail en Run trail uit te zetten op een van de meest aansprekende gebieden in Vlaanderen, de Kluisberg in het Kluisbergbos. Dit bos is alom geroemd vanwege de vele bekende veldrijders(Nederland/Vlaanderen) die daar hun voorbereidingen hadden op het crossseizoen. Dus hier ligt een kans om als MTB liefhebber tezamen met je maat een team samen te stellen waar er eentje fietst en de ander hardloopt in een onverhard gebied, dus volledig off-road.

  Het concept

  Er zijn twee formules in het concept, en dat is op de eerste plaats dus mountainbiken i.c.m. trailrun, waarbij de fietser start over een parcours van 2,8 km waarna de hardloper aflost en 1,5 km door het bos rent. Bij de tweede formule wisselen twee hardlopers elkaar af, waar eentje 2,8 km en de andere 1,5 km rennen. Het is een keuze die men zelf kan maken.

  Poules

  De wedstrijden zijn onderverdeeld in een poulesysteem. Per poule gaan de eerste twee door naar de grote finale, de laatste twee naar de kleine finale. Dit systeem geeft dan iedere deelnemer de kans om minimaal twee keer en maximaal vier keer het parcours af te leggen.

  Inschrijvingen

  De wedstrijd staat open voor iedereen, zowel met als zonder licentie. Voor meer informatie en inschrijvingen kun je hier kijken of op facebook. Dit evenement vindt plaats op 21 april 2018.

  Hak
  Geplaatst door mghak op 15 april 2018 om 00u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.