Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: MTB-You Mountainbike Benelux wenst jullie fijne feestdagen..

 • MTB-You Mountainbike Benelux is een organisatie gevestigd in het Belgische Limburg en heeft als kerntaak het promoten van recreatieve mountainbike evenementen zoals toertochten en clinics. Daarnaast schenken wij aandacht aan andere fiets gerelateerde onderwerpen zoals regionale of internationale wedstrijden op het gebied van mountainbiken. MTB-You beheert daarmee de grootste mountainbike toertochten kalender van de Benelux. De kalender wordt voornamelijk beheert door de clubs zelf en enkele vrijwilligers van MTB-You. Clubs kunnen zich gratis registreren op de websites en zo de gegevens van hun toertochten toevoegen. MTB-You kijkt de gegevens dan na en keurt ze goed of neemt bij twijfel contact op met de organisaties voor eventuele correcties.

  Geschiedenis MTB-You

  In het winterseizoen 2007/2008 besloot een piepjonge Timothy De Vlaminck uit Harelbeke om foto's te maken van deelnemers aan mountainbike toertochten. Met het geld wat hij had gespaard, na het vele vakantiewerk, kocht hij een leuke fotocamera en ging zonder rijbewijs op pad. In die periode was het niet vanzelfsprekend om duizenden foto's op te slaan via het web. Het toenmalige Picasa, nu 'Flickr' bood nog wel eens uitkomst, maar bracht geen oplossing voor langdurige periodes. Dus ging hij op zoek naar een andere oplossing.

  Timothy vond dat toertochen niet enkel ging over evenementen, maar ook vooral om jullie als sporters. Hij wist al snel de link te leggen naar het Engelse woord 'You'. Hij lanceerde zijn nieuwe website MTB-You vanaf zijn thuisbasis in Harelbeke, waar zijn eerste fotoreportage van de toertocht te Zwalm op 22 maart 2008 online te bekijken was. MTB-You was vanaf dat moment online.

  In de beginperiode ontmoette Timothy tijdens een toertocht mountainbiker Jacky van Hastel, die net met vervroegde pensionering was gegaan. Jacky was zo onder de indruk van de jonge knaap, en bood zijn hulp aan om mee als administrator de website te voorzien van nieuwsberichten. De eerste website van MTB-You was dan ook vrij bescheiden te noemen, tot dat Timothy 'Stijn Van Steenkiste' ontmoette. Stijn was IT'er en bood aan om voor Timothy twee websites te bouwen en deze als builder/webmaster te beheren. Hiermee startte Timothy zijn eerste zaakje 'Mediaminck'. Ondertussen onderhield Jacky ook de Nederlandse kalender, schreef hij nieuwsberichten en verslagen die hem werden toegestuurd door de Nederlandse organisatoren van ATB toertochten.

  Fotografie steeds perfecter

  In 2010 kwam Timothy in contact met gedimplomeerd (hobby)fotograaf Guy(MG Foto), die in Nederland woont, maar Belgische roots heeft. Guy ging als hobbyfotograaf op pad in de Antwerpse kempen en in Nederland. Guy en Thimoty wisten samen het fotograferen te perfectioneren, zodat de deelnemers kwalitatief betere foto's konden downloaden. De komst van Fuji(Oypo) was voor de fotografen een geschenk uit de hemel. Heel wat werk van de fotograaf werd door Oypo vereenvoudigd.

  Ondertussen hadden zich ook al enkele vrijwilligers aangemeld, zoals Jordain en Paul die beiden fanatieke mountainbikers waren en over hun verreden toertochten een verslag schreven voor MTB-You. Paul is later beter bekend geworden onder zijn 'alter ego' 'StrammerMax'. Timothy kreeg ook de hulp van vader Rik De Vlaminck, die als rode draad alles mee coördineerde. Rik werd medeverantwoordelijk voor de contacten met toertocht organisaties. Jacky van Hastel bleef achter de schermen veel werk verrichten voor beide websites, zowel in Nederland als in België. Timothy was ondertussen ook al met studies bezig in het hoger onderwijs. Het werd steeds moeilijker om zelf nog foto's te nemen. Gelukkig kwamen er nog enkele vrijwilligers bij zoals Stefan, Eric, Kristof en Lorenz. Stefan werd uiteindelijk coördinator fotografen voor België. Guy probeerde de Nederlandse toertochten te fotograferen. In 2015 kreeg hij de hulp van fotograaf Anton uit Oss. 

  Zwaar verlies

  In 2014 besloten vader Rik en zoon Timothy dat de combinatie MTB-You, studies en de drukke agenda niet meer te combineren waren. Ze besloten op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar voor MTB-You. In deze zoektocht was het belangrijk om iemand te vinden die de 'ziel' van MTB-You kon bewaren. Die eigenschappen vonden ze bij Jack vanLommel, een fanatiek liefhebber van de sport. Hij nam MTB-You over en zou vanaf dan de drijvende kracht worden van MTB-You Benelux.

  Guy had ondertussen al een jaartje rust genomen vanwege gezondheidsproblemen en Jacky van Hastel hield MTB-You als administrator draaiende. In het voorjaar van 2016 werd Jacky van Hastel ernstig ziek. Zo ernstig dat Jacky in augustus van 2016 helaas te vroeg overleed aan de gevolgen van deze ziekte. Iedereen, ook Rik, Guy, Timothy, Jack, en alle andere vrijwilligers die zich jaren hadden ingezet voor MTB-You waren geschokt en zochten tijdens de uitvaart troost bij elkaar. 

  Belofte maakt schuld

  Toen Jacky van Hastel nog leefde onderhield hij wekelijks contact met Guy via mail. Hij heeft echter nooit verteld dat hij ernstig ziek was. Guy had al een keer gezegd tegen Jacky, 'als het teveel wordt, moet je mij een seintje geven en dan help ik je als vrijwilliger waar ik kan'. Jacky heeft nooit om hulp gevraagd en deed zijn vrijwilligerswerk met plezier. Na het overlijden van Jacky werd het in dat najaar stil bij MTB-You. Zo iemand als Jacky vervang je niet zomaar.

  Gelukkig kwam Jurgen Oelbrandt als nieuwe vrijwilliger op de proppen omdat hij verschillende toertochten niet had zien staan op de kalender. Jurgen zorgt ervoor dat de toertochten weer up-to-date en compleet zijn in de kalender. En Guy?.. Die kwam alsnog zijn belofte na tegenover Jacky, en kwam na een jaar afwezigheid weer terug als administrator om de websites weer 'leven' in te blazen..

  Huidige bezetting

  Op dit moment draait MTB-You volledig op vrijwillige basis en worden er ook geen inkomsten gegenereerd uit de fotoreportages. De bescheiden onkostenvergoeding die wordt verrekend gaat volledig naar de fotograaf voor de vele uren arbeid die hij/zij moet leveren waaronder het aanwezig zijn op toertochten, kilometerafstanden en het verwerken van de foto's. Jack vanLommel blijft eigenaar met aan zijn zijde Guy als administrator bij MTB-You Benelux.

  Stefan is fotograaf en coördinator fotoreportages, Anton(NL), Lorenz, Eric en Kristof zijn de fotografen. Jordain en Paul zijn de verslaggevers, en 'last, but not least' Jurgen is verantwoordelijke voor onze kalenders en fanatiek mountainbiker. 

  In 2018

  Wat zal 2018 brengen voor MTB-You?.. Hier laten we jullie nog even in spanning. Het wordt in ieder geval een jaar vol uitdagingen en veel fietsplezier met MTB-You Benelux. MTB-You zal ook dan weer klaar staan als 'promotor' voor clubs, organisaties en MTB-You leden. We kijken vol verwachting uit naar 2018, want dan bestaat MTB-You 10 jaar..

  Namens alle vrijwilligers,

  Prettige feestdagen en een voorspoedig 2018!


  Team MTB-You

  Geplaatst door mghak op 23 december 2017 om 00u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.