Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: Pek&Slik MTB toertocht wederom grensoverschrijdend..

 • Essen - Op zondag 11 maart 2018 staat de MTB toertocht van Wielervrienden club Pek&Slik wederom klaar voor een mooie ochtend mountainbikeplezier.

  Grensoverschrijdend

  De liefhebbers die deze toertocht al vaker hebben gefietst, weten dat er voor ruim 85% onverhard kan worden gefietst. 'Er is weer bewust gekozen voor twee off-road afstanden, 25 en 42 km omdat wij uit ervaring weten dat dit het maximale is wat we er kunnen uithalen en we niet ten koste van het mountainbiken er asfalt tussen willen proppen', aldus Jef Delcroix van de organisatie Pek&Slik. De doortochten op en over de Ruchpense heide in Nederland geven aan deze toertocht een extra sfeertje voor het mountainbiken. De singeltracks, korte klimmetjes en duintjes zorgen voor meer technische vaardigheden op de mountainbike. 

  Start en aankomst

  De start wordt gegeven aan de Nieuwmoersesteenweg 121 bij Garage Akkermans te Essen. Starten kan vanaf 8 uur tot 10.30 uur. Na de toertocht zijn er zoals altijd weer pannenkoeken die al jarenlang de après bike een speciaal sfeertje geven bij Garage Akkermans. 

  Bewaakte fietsenstalling

  Naast de speciale mobiele douche en wasgelegenheid is er ook een bewaakte fietsenstalling. Pek&Slik is één van de eerste organisaties die een bewaakte fietsenstalling organiseerden in de Hoge Kempen. De afgelopen jaren heeft de organisatie redelijk veel geluk gehad met de weersomstandigheden. Het ziet er naar uit dat het weer ook dit jaar opnieuw zich van haar beste kant gaat aten zien op 11 maart 2018..
  Hieronder een videoverslag uit 2015.

  Hak

  Geplaatst door mghak op 04 maart 2018 om 12u30
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.