Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Verslag: VTT Melle had voldoende kuitenbijters..

 • Melle - Als geboren en getogen Mellenaar het jaar kunnen afsluiten met een VTT in eigen gemeente, het is niet iedereen meegegeven. Dit jaar bleven we er zelfs voor thuis of pasten we toch de Kerstvakantie aan.

  Den ouwen

  Op naar Cercle Melle dan maar waar naar mijn gevoel wel iets minder volk was dan eerdere edities. Parkeren met de bike was 'pies of keek' met de gratis bewaakte bike parking. Een hartelijk welkom in de kantine van een setje lieve dames en de inschrijving was zo gepiept. We hadden afgesproken met enkele twintigers maar die slaagden er niet in allemaal tijdig aan de aftrap te verschijnen. Pffft, dan maar alleen op weg, ze zouden 'den ouwen' wel inlopen. Haha, dachten ze maar. Eens na de eerste kilometers begon ter hoogte van Kwatrecht het … “kwade” al te geschieden. Links de “light” versie, rechts de zware strook. We kennen de baantjes in de streek natuurlijk als geen ander en kozen we voor de vettige, glibberige lange maar gestage helling naar “Mariagaard”. Alvast een goed begin, en ondanks het hondenweer waren we toch wat te warm gekleed.

  Tegenwind

  Zo ging het via Wetteren naar Oosterzele, waar de tegenwind flink parten speelde. Met een hele bende trokken we over de Betsberg waarna enkele flinke lastige stukken off road volgen. Die kennende, met weinig plek om voorbij te steken, neem je er best de kop als je niet wil blijven haperen in de shit van een ander. Alle zeilen windtegen dan maar bij gezet zodat we deze stroken alleen konden doorspartelen. Van de jonge garde inmiddels nog geen spoor… Zo karren we naar Moortsele waar getrouw aan de “Wellington” de eerste bevoorrading wacht. Snel een hap en weer op pad voor we te koude krijgen. Nu gaat het richting Merelbeke – Munte naar Baaigem waar eerst en vooral de Stuyvenberglos wordt aangedaan. Het is en blijft een bruut onding met een lange aanloop van een soms helse klim met losliggende kasseien en vettige ondergrond. Maar, o zo stil in dat stukje bos daar bovenaan. Eens boven heb je met de basis zo’n 22 meter hoogteverschil overwonnen. Daarmee is dit zowat mijn geliefkoosde klim in de streek. Eens boven(toch altijd blij dat het achter de rug) is scheuren we richting Munte waar we verder de Bloso route Merelbeke volgen richting de radars van Munte, om zo, vechtend tegen de soms we felle tegenwind, ons een weg te banen door de vaak wel heel drassige veldwegen.

  Hij zat mee

  Eens op de hoogten van Baaigem, om en rond de militaire domeinen is het vaak niet alleen vechten tegen de modder maar ook zien over de soms heel diepe en mega grote plassen te geraken. Alles heeft zijn charme in mountainbiken, ook natte voeten. Een beetje als apotheose is er nog een lastige klim waarna we resoluut de steven richting Melle wenden. En dit keer met een flinke portie meewind. Daar zaten we op te wachten. Na een 2e bevoorrading was, met nog zo’n 15km te gaan de kous nog niet af. Nog heel wat zware stukken ter hoogte van Bottelare en Lembeke zorgden voor de laatste harde noten. Om dan via Gontrode zo terug naar Melle te fietsen. Nog een laatste stoplicht aan de Brusselse steenweg waar een hele meute bikers verzamelde voor het rood licht. Om bij groen dan maar een flinke spurt in te zetten zodat we toch wat voordeel hadden aan de bike wash. Maar daar was meer dan plaats genoeg en hoefden we niet te staan aanschuiven.

  Smaakvol lokaal bier

  Opnieuw de bike gratis laten bewaken en op naar de kantine. En ja hoor, daar moest je niet zoeken naar de jonge gasten want je hoorde ze al van ver. Dikke potten op tafel en veel kabaal, maar kilometers rijden, ho maar. Ze kunnen nog iets leren van 'den ouwen'. De boterham smaakte heerlijk en de lokaal gebrouwen bieren eveneens. Om dan maar terug naar huis te rijden via enkele off road baantjes die tijdens de VTT van Melle nooit aan bod komen. Onbegrijpelijk eigenlijk maar het zal wel een reden hebben.

  Ik heb van dit MTB jaar alweer genoten en hoop voor iedereen dat het komende jaar voorspoedig, gezond, veilig en sportief mag verlopen. Beste wensen allemaal!

  Jordain

  Geplaatst door mtbj op 31 december 2017 om 13u50
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.